Steigerhout: warme uitstraling

De dagen worden weer korter, de duisternis valt alweer vroeg in. De regen klettert tegen de ramen als ik dit schrijf en ik vind momenteel niets fijner dan me lekker opsluiten in mijn huis. Het is de tijd van het jaar dat we massaal ons huis gezellig maken of opknappen. Lekker knus, lekker warm, jezelf omringen met gezellige huiselijkheid. Ook ik vond het tijd voor een opknapbeurt en ik ging eens kritisch kijken naar wat ik nu echt wilde. Een vriend van mij maakt prachtige meubels van steigerhout. Dat weet ik al een tijdje, maar tot nu toe nam ik dat voor kennisgeving aan. Maar nu ik opzoek ben naar wat nieuws, kwam dat opeens in me op. Ik wil graag een nieuwe kast voor in mijn kamer en misschien is steigerhout wel het ideale materiaal. Steigerhout heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze planken vroeger alleen voor steigers werden gebruikt, maar dat is allang niet meer zo. Nu is het hout geschikt voor zowel binnenhuis als buitenhuis. En ik opteer voor een mooi meubel voor in mijn huiskamer.

Steigerhout: mooie tinten

Steigerhout is er inmiddels in allerlei varianten. Zo heb je bijvoorbeeld gedroogd steigerhout dat uitermate geschikt is voor binnen. Ook is er grey wash steigerhout met een mooie grijze kleur. Het is zelfs zo dat je gebruikte planken kan krijgen voor een mooie, doorleefde en bijna vintage uitstraling. Dat leek mij wel erg mooi: ik heb meer vintage spullen dus dat past er dan mooi bij. Steigerhout is te koop in planken van 3 meter of 5 meter. Je kunt er daarna zelf mee aan de slag. Mijn vriend heeft voor mij een kast ontworpen dus ik hoef alleen het hout nog maar uit te zoeken. Dat kan online waarna het hout thuis wordt bezorgd, maar je kunt natuurlijk ook even in de winkel gaan bekijken hoe het hout er daadwerkelijk uitziet.

Warme uitstraling

Inmiddels heb ik mijn mooie, steigerhouten kast in een mooie kleur grijs. Hij geeft mijn huis de warme uitstraling waar ik nu zo naar opzoek ben en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Omdat je met steigerhout best veel kan, overweeg ik ook andere meubels te vervangen met deze houtsoort. Maar voorlopig geniet ik even van de kast en van deze korte, maar gezellige dagen thuis. Overweeg jij een nieuwe inrichting in je huis? Kijk dan eens serieus naar deze houtsoort!