Letselschade opgelopen? Zo kun je het claimen! 

Heb je een ongeluk gehad en hier schade aan overgehouden? Dan bestaat er een grote kans dat je recht hebt op een financiële vergoeding voor de door jou opgelopen schade. Maar wanneer heb je precies recht op deze vergoeding, welke stappen moet je doorlopen om de vergoeding te krijgen en waar moet je op letten bij het claimen van de schade? Het antwoord op al deze vragen lees je in dit blog. Hier lees je stap voor stap wat je moet doen om jouw opgelopen letselschade te kunnen claimen.

Stap 1: Aansprakelijkheid vaststellen

Wanneer je betrokken bent bij een verkeers-, bedrijfs- of ander soort ongeval, is het belangrijk om de aansprakelijkheid vast te stellen. Dit kun je ter plekke vaststellen samen met de andere partij bij het invullen van de benodigde formulieren. Zorg er voor dat je op locatie geen zaken invult of ondertekend waar dingen in staan waar jij het niet mee eens bent. Zo voorkom je problemen bij de verdere afhandeling van de schade. Probeer ook contactgegevens van eventuele getuigen te verzamelen, mocht de tegenpartij zijn of haar aansprakelijkheid in de toekomst ontkennen. Maak ook foto’s en probeer de situatie op papier te beschrijven en de wederpartij hiervoor te laten tekenen waar mogelijk. 

Stap 2: Schade vaststellen

Verzamel bewijs van de opgelopen schade. Maak foto’s van het ongeval en bewaar deze goed. Laat je later onderzoeken bij de dokter en laat deze een verklaring opstellen, doe dit ook als je zelf na het ongeval nog geen fysieke hinder ondervindt.

Stap 3: Via de verzekering of advocaat?

Of je voor het afhandelen van de schade een advocaat nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Heb je bijvoorbeeld alleen lichte materiële schade opgelopen aan de auto? Dan kun je, wanneer de wederpartij de aansprakelijkheid erkent, dit afhandelen met de verzekeraar. Heb je echter zelf ook fysiek of ander letsel opgelopen? Dan doe je er goed aan een letselschade advocaat in te schakelen. Twijfel je of je een letselschade advocaat nodig hebt? Win dan deskundig advies in.

Stap 4: De juiste hulp inschakelen

Heb je een letselschade advocaat nodig? Dan is het belangrijk dat je een goede letselschade advocaat opzoekt. Het aanbod aan letselschade advocaten in ons land is enorm; of je nu een letselschade advocaat in Nijmegen, Den Haag of een letselschade advocaat Amsterdam zoekt, je zult een zeer groot aanbod aan advocaten tegenkomen. Let er bij het inschakelen van een letselschade advocaat altijd op dat deze is aangesloten bij het Keurmerk Letselschade en dat deze opgenomen is in het Register.