Aandacht voor de voortuin

Wanneer we in een nieuw huis trekken, besteden we de meeste aandacht aan de inrichting. Daarna komt de tuin wel maar de voortuin? Die vergeten we vaak. En dat is zonde want het is toch een beetje het visitekaartje van je huis. Het is immers het eerste wat mensen zien. Tijd dus om die postzegel, want dat is het meestal, onder handen te nemen. In deze blog vertel ik je hoe je dit kan aanpakken. Lees je mee?

Waarom?

Zoals ik al zei, is je voortuin het visitekaartje van je huis. Daarom ziet het er wel zo leuk uit als dat een beetje bijgehouden wordt. Maar daarnaast is het ook gewoon onderdeel van je huis en zal de waarde omhooggaan als je dit goed bijhoudt. Natuurlijk wordt er gekeken naar het geheel maar daar draagt de voortuin ook zeker aan bij. Handen uit de mouwen en aanpakken maar!

Jouw visie

Het begint bij het beeld dat jij in je hoofd hebt van je voortuin. Kijk op internet voor inspiratie of blader een woonblad door. Maak een verzameling van foto’s en maak vanaf dat punt een plan. Wat heb je allemaal nodig, hoeveel tijd gaat het kosten en kun je alles zelf doen? Wanneer de voortuin af is, dan is je nieuwe paleisje helemaal af. Dat geeft een rustig en voldaan gevoel.

Houdt het minimaal

Voor de aankleding van de voortuin raad ik je aan het minimaal te houden. Op die manier houd je het ruimtelijk en overzichtelijk. Daarnaast hebben de meeste voortuinen ook niet zoveel plek voor meubilair en het helemaal volstoppen met stoelen heeft geen zin. Ga voor een mooi tuinbankje of een kunststof tuinstoel. Wat plantjes hier en daar en je bent er al bijna.

Geniet ervan

Dan is het alleen nog een kwestie van genieten. In je voortuin? Jazeker. Heb jij een achtertuin op het zuiden? Dan zul je meestal daar van het zonnetje genieten maar dat betekent dat je ’s ochtends je ochtendkoffie ook in het zonnetje kan hebben en wel op je tuinbankje in de voortuin. Ideaal! Andersom geldt dat natuurlijk ook. Wanneer je een tuintje op het noorden hebt, is het heerlijk om het einde van de middag wat te drinken op je mini terras aan de voorkant van het huis. Laat de zon maar op je gezicht schijnen. Zie je, die voortuin is heus wel functioneel.

Hoe pak jij het project ‘Voortuin’ aan?