AagjeDeken

Op vakantie gaan: Hoe werkt het ook alweer?

Ik hoop ooit weer op een strandvakantie te kunnen, zeg ik hardop in de woonkamer in de elfde maand van de lockdown. Mijn moeder kijkt op van haar werklaptop, en glimlacht. Even later zegt ze dat ik even moet komen kijken. Ze heeft een pagina open; beach resort Roompot. Ik glimlach, en ze kijkt me aan met een blik waarvan ik weet wat die betekent. Zodra het weer kan, gaan we. Eerst ben ik blij, en dan bedenk ik me: weet ik nog wel hoe ik op vakantie moet?

En ik neem mee

Bij elke vakantie, maar vooral een strandvakantie, is het natuurlijk eerst belangrijk om alle details te weten. Hoe lang ga je op vakantie, en met wie, en waarheen? Lekker in eigen land dus, in mijn geval, en in ieder geval naar zee. Dan is het vervolgens belangrijk om na te gaan denken over een paklijst. Neem in ieder geval kleding mee waar je je lekker in voelt. Ook, zoals ik na veel (eigenwijze) buiten  -en binnenlandse vakanties heb geleerd, kleding voor alle soorten weer. Het maakt vaak niet uit hoe tropisch of warm je resort is, het zal een keertje koud zijn en het zal ongetwijfeld een keertje regenen. Net zoals in Nederland: de meeste dagen is het stromende regen, maar als je je zomerjurkje niet inpakt voor die ene warme dag krijg je gegarandeerd spijt.

Activiteiten enzo

En dan nu: wat ga je doen? Hoe kom je een strandvakantie door? Dat klinkt natuurlijk wel erg dramatisch, maar het is wel belangrijk om te overwegen of een strandvakantie iets voor jou is. Strandvakanties draaien nogal om relaxen aan, je raadt het nooit, het strand! Natuurlijk kan je je vakantie inrichten zoals jij wilt, met museumbezoeken, winkeltripjes in mooie steden en tochten door de natuur, maar wees ook vooral niet bang om te ontspannen op vakantie. Hoe jij ontspant is aan jou, en neem daar vooral ook genoeg tijd voor. Denk ook aan wat voor vakantie je eventuele reisgenoten fijn vinden: willen zij de hele dag sporten en wandelen terwijl jij alleen maar wilt zonnen en af en toe wilt zwemmen omdat de zon te warm is? Dan is het wellicht slim om een compromis te sluiten.

Met wie je ook op vakantie gaat, waar je ook naartoe gaat en wat je ook meeneemt (zonnebrand niet vergeten!), weer op vakantie gaan wordt gegarandeerd een feest. Nog even volhouden, en fijne vakantie!

Exit mobile version