AagjeDeken

Een douche voor in de badkamer

douchegoot

Ben je van plan om binnenkort de badkamer aan te pakken? Vele mensen denken er wel over na om de badkamer eens te verbouwen. Een van de redenen kan zijn dat je liever over een douche dan een bad beschikt, of zijn er andere mogelijkheden. Wanneer je eigenlijk geen bad nodig hebt, zou je deze ruimte kunnen vervangen met een inloopdouche of douchecabine. Hierdoor zul je meer ruimte over hebben in de badkamer voor weer andere meubels, sanitair of beschik je juist over iets meer ruimte. In dit blog geven we jou tips voor de perfecte inrichting van jouw badkamer!

Een bad of alleen een douche?

De meeste mensen die van plan zijn om de badkamer te verbouwen, weten vaak niet wat ze nu precies willen. Een twijfelgeval die erg veel voorkomt is bijvoorbeeld de keuze tussen een bad of een douche. In een bad zou je bijvoorbeeld lekker languit kunnen liggen, maar neemt dit wel erg veel ruimte in beslag. Een douchecabine is ideaal voor een snelle douchebeurt, en is ook nog eens compact. Bij een douche zul je meer ruimte hebben voor ander sanitair in je badkamer, wat soms vele voordelen kan bieden.

Bovendien zijn er vele verschillende soorten douches en cabines. Zo kun je gaan voor een standaard douchecabine, maar kun je ook gaan voor een inloopdouche. Je bespaart ruimte en zorgt een douche voor meer gemak. Zo kun je een douchewand plaatsen om jouw eigen doucheruimte te creëren. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n inloopdouche?

Een inloopdouche, wat is het voordeel?

Een inloopdouche kan vele voordelen met zich mee brengen. Helemaal wanneer je beschikt over een niet al te grote badkamer, is het een ideale oplossing. De douche bevestig je aan de muur, en kies je een douchekop die voldoet aan je eigen wensen. Zo zou je nog kunnen kiezen voor een grote regendouche, of iets anders. Door deze douche in een hoek te plaatsen, plaats je aan één kant van de muur een douchewand. Vervolgens kun je de vloer af laten lopen, waarna het water via een uitgekozen douchegoot wordt afgevoerd. Zo creëer je jouw eigen doucheruimte, geheel naar eigen wensen en grootte. Zo ben je niet afhankelijk van de extra ruimte die een douchecabine met zich meebrengt, maar bepaal je geheel zelf de afmetingen!

Jouw badkamer afronden

Inmiddels is er een keuze gemaakt in of je wilt beschikken over een bad of een douche. Het materiaal is inmiddels binnen, maar heeft de badkamer nog wel wat invulling nodig. Plaats bijvoorbeeld een wastafelmeubel met een spiegel, wanneer je jezelf even snel wilt opfrissen! Een handdoekradiator zorgt voor snel droge en warme handdoeken, waardoor je deze niet altijd maar hoeft uit te hangen.

Succes met de tips en de verbouwing van je nieuwe badkamer!

 

Exit mobile version